Evenementgegevens

  • Datum:

PFC-ProgrammaPFC-flyerPlaying for Culture / zat. 4 juni / Machinefabriek
.
PAK C-land / Sporten voor de Molukken
.
ZUMBA – HAMERSLINGEREN – STEENSTOTEN
.
Molukse Inzamelingsactie (MIA)
.
De eerste Molukkers kwamen in 1951 in Nederland en verblijven nu inmiddels 65 jaar in Nederland. Na het opheffen van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) werden de Molukse soldaten en hun gezinnen (totaal 12.500 mensen) op dienstbevel naar Nederland overgebracht.
.
In dit jubileumjaar wil een groep Zeeuwse Molukkers (organisatie: PAK Zeeland) een inzamelingsactie organiseren om Molukse gevangenen in Indonesië te ondersteunen. Het gaat hier met name om gewetensgevangenen die veelal slecht behandeld worden. Amnesty International voert continu acties om deze mensen vrij te krijgen. Molukkers in Zeeland hebben dit jaar tot een benefietjaar uitgeroepen om geld in te zamelen om de gevangenen en hun gezinnen te helpen met de eerste levensbehoeften. Hierbij kan gedacht worden aan eten, kleding, huisvesting, werk en opleiding.
De gevangenissen bevinden zich op de eilanden Ambon en Java. Verschillende keren per jaar worden betreffende mensen bezocht door de organisatie PAK. PAK betekent Perintis Aksi Kilat (Ned.: initiatiefnemer van blimsemsnelle acties).

Zaterdag 4 juni: Inzamelingsactie in Vlissingen Scheldekwartier (naast de Machinefabriek) 14.00 – 16.00 uur

Playing for Culture (PFC) wil graag dit initiatief ondersteunen op zaterdag 4 juni met de volgende sportactiviteiten: Zumba, Hamerslingeren en Steenstoten.
====================================
Zumba®fitness instructrice Leida Wallaart ( ZumbaPassie) nodigt iedereen van harte uit met haar mee te dansen en in te schrijven voor een workshop.
Medewerkers van de ONK Highland Games begeleiden het Hamerslingeren en het Steenstoten.
====================================
In verband met het goede doel vragen we per deelnemer:
Boven de 12 jaar € 3,00
.
Informatie en aanmelden bij:
.
PAK C-land
Tel: 0118-472197
E: alexmaluku@zeelandnet.nl
FB: www.facebook.com/alex.soplantila