Evenementgegevens


Het is alweer een Lustrum-editie. Zaterdag 8 april hebben we een sportief programma staan. Na een   wandeltocht schakelen we over naar het lievelingsspelletje van onze oudste medewerker binnen  de Molukse welzijnsstichting Mae Uku.

Samen met collega’s, andere vrijwilligers, familie en nog meer kennissen van Oom Piet Tuasuun gaat de 5e editie weer van start.  Bij de Mixed Doubles wordt er middels trekking van (speel)kaarten je medespeler bepaald. Voor elke dubbelpartij(wedstrijd) wordt dit gedaan. De eindscore per wedstrijd bepaalt je eigen totaal aan punten. De twee winnaars zijn diegenen met het meeste puntentotaal. Logisch toch!

Oom Piet was op 28-jarige leeftijd, alleenstaande KNIL-militair, 66 jaar geleden op 8 april met de Roma aangemeerd. Met oom Piet wonen op het moment van ons OPT-bokaal 2017 nog 2 anderen  – oom Leo en oom Anis – die met dezelfde scheepstransport zijn meegekomen naar Rotterdam. Met 200 lotgenoten werden ze in Vlissingen gedetacheerd. Na wat strubbelingen is toen besloten om de manschappen te scheiden, waardoor er 100 man naar Middelburg werden verhuisd en de andere 100 in Vlissingen konden blijven.

Naast oom Piet hebben we nog een aantal vrijwilligers binnen Mae Uku die ook met de besproken scheepstransporten zijn meegekomen, maar die rekenen we tot de 2e generatie 65-plussers. Daar hoort dus o.a. ook Mae Uku-voorzitter Mesak Lopulissa bij.

Vorig jaar werden er 6 rondes gespeeld van 15 minuten. Met 7 velden en natuurlijk 4 deelnemers per veld hadden we met 28 deelnemers, een complete bezetting. Zo kon er een ruime marge ingeruimd worden (pauzes) voor alle recreanten. Coco Coenen en Elsa van Garsel-Titaleij waren vorig jaar de winnaars in sporthal De Belt te Oost Souburg.

In Mae Uku vanaf 16.00 uur hopen we iedereen – in een andere setting – weer te verwelkomen. Gezamenlijk hopen we weer van een heerlijk diner te kunnen genieten met de nodige fotomomenten  waardoor we ook dit jaar hopen onze dan 94-jarige Oom Piet vast te kunnen leggen. We hopen dat u ons allen meehelpt om ook deze 5e editie ‘Oom Piet Tuasuun(OPT)-bokaal’ tot een succes te brengen.