SOUMIKOU SPONSORWANDELTOCHT van 9 JULI 2022

 

SOUMIKOU SPONSORWANDELTOCHT

op 9 JULI 2022

t.b.v. renovatie van het Mae Uku stichtingsgebouw

De Molukse woonwijk in Oost-Souburg is één van de vele Molukse woonwijken die in de 60-er jaren in het hele land werden gebouwd in opdracht van het Ministerie voor Maatschappelijk Werk. Er werd een houten kerkgebouw bij geleverd voor de Molukse gemeenschap.  Het pand heeft 30 jaar als zodanig gefungeerd en is daarom van grote emotionele waarde voor de Molukse gemeenschap.

 

De woningen en het kerkgebouw waren Rijkseigendom, maar werden onvoldoende onderhouden.  In de loop der tijd veranderde de Nederlandse overheid haar “doelgroepenbeleid  voor etnische minderheden” naar een “algemeen beleid”.  En ook moest de scheiding tussen staat en kerk duidelijker worden.

Er werd geld vrijgemaakt om onder andere om de woningen in de Molukse wijken te renoveren. Daarna werden die aan particuliere instellingen overgedragen. De Oost-Souburgse woningen in de Molukse wijk werden 1991 aan de plaatselijke Vereniging voor Verbetering van de Volkshuisvesting overgedragen en het kerkgebouw aan de gemeente Vlissingen. In 1993 gaf de gemeente het gebouw in beheer van de in 1985 opgerichte stichting Mae Uku ten behoeve van haar activiteiten.

 

Nu de gemeente het gebouw afstoot, gaat de stichting Mae Uku de nodige vernieuwingen aanbrengen.  Daarvoor wordt nu geld ingezameld om die verbeteringen te kunnen betalen.

Zo zijn ook uw bijdragen via deze sponsorwandeltocht van harte welkom.

De stichting hoopt dan ook u nog vele jaren hier te kunnen verwelkomen en onze activiteiten in een gemoderniseerd wijkgebouw te kunnen voortzetten.

 

 

 

Stichting Mae-Uku

Oost-Souburg

5 maart 2024

Tags

Nieuwsbief renovatie 02-2024

Lees hier de Nieuwsbief renovatie 02-2024 als PDF-bestand

VOLLEDIGE TREKKINGSUITSLAG LOTERIJ MZF 2023

Wat een mooie prijzen hebben we mogen verloten op de 39e editie van het Mae Uku Midzomerfeest! Hierbij de volledige trekkingsuitslag. Heb je een prijs gewonnen dan kun je deze ophalen op zaterdag 26 augustus tussen 10.00 en 12.00 in Stichting Mae Uku Molukse Wijk...

Sponsor-wandeltocht, (wederom) t.b.v. Renovatie Stichtingsgebouw Mae Uku

Zaterdag 9 september 2023 organiseert SouMiKou wederom een sponsor-wandeltocht t.b.v. Renovatie Stichtingsgebouw Mae Uku. Loopt u mee? klik hier voor het sponsorformulier

Paul Telussa overleden

Dinsdag 2 augustus is Paul Telussa overleden. Paul Telussa is geruime tijd bij Mae Uku betrokken geweest, onder andere als voorzitter. Heel veel sterkte toegewenst aan familie en aanverwanten Correspondentie adres: Irenestraat 13 4388KV Oost-Souburg  

u. Etta en b. Ben in het zonnetje gezet

Tijdens het medewerker overleg gisteravond in Stichting Mae Uku zijn u. Etta en b. Ben in het zonnetje gezet; u. Etta voor het jarenlang schoonhouden van het stichtingsgebouw en b. Ben voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid.