SOUMIKOU SPONSORWANDELTOCHT van 9 JULI 2022

 

SOUMIKOU SPONSORWANDELTOCHT

op 9 JULI 2022

t.b.v. renovatie van het Mae Uku stichtingsgebouw

De Molukse woonwijk in Oost-Souburg is één van de vele Molukse woonwijken die in de 60-er jaren in het hele land werden gebouwd in opdracht van het Ministerie voor Maatschappelijk Werk. Er werd een houten kerkgebouw bij geleverd voor de Molukse gemeenschap.  Het pand heeft 30 jaar als zodanig gefungeerd en is daarom van grote emotionele waarde voor de Molukse gemeenschap.

 

De woningen en het kerkgebouw waren Rijkseigendom, maar werden onvoldoende onderhouden.  In de loop der tijd veranderde de Nederlandse overheid haar “doelgroepenbeleid  voor etnische minderheden” naar een “algemeen beleid”.  En ook moest de scheiding tussen staat en kerk duidelijker worden.

Er werd geld vrijgemaakt om onder andere om de woningen in de Molukse wijken te renoveren. Daarna werden die aan particuliere instellingen overgedragen. De Oost-Souburgse woningen in de Molukse wijk werden 1991 aan de plaatselijke Vereniging voor Verbetering van de Volkshuisvesting overgedragen en het kerkgebouw aan de gemeente Vlissingen. In 1993 gaf de gemeente het gebouw in beheer van de in 1985 opgerichte stichting Mae Uku ten behoeve van haar activiteiten.

 

Nu de gemeente het gebouw afstoot, gaat de stichting Mae Uku de nodige vernieuwingen aanbrengen.  Daarvoor wordt nu geld ingezameld om die verbeteringen te kunnen betalen.

Zo zijn ook uw bijdragen via deze sponsorwandeltocht van harte welkom.

De stichting hoopt dan ook u nog vele jaren hier te kunnen verwelkomen en onze activiteiten in een gemoderniseerd wijkgebouw te kunnen voortzetten.

 

 

 

Stichting Mae-Uku

Oost-Souburg

1 juni 2023

Tags

CROWDFUNDINGSACTIE MAE UKU

Deze week luidt de startsein van onze crowdfundingsactie ten behoeve van de renovatie van onze stichtingsgebouw. Wij kunnen uw steun goed gebruiken om het doel en streefbedrag van €40.000,- te kunnen ophalen. Neem een kijkje op de crowdfundingsactiepagina:...

Oom Nedjoe Lopulissa overleden

Zondag 28 augustus is oom Nedjoe Lopulissa overleden. Heel veel sterkte toegewenst aan familie en aanverwanten. Correspondentie adres: Kromwegesingel 195 4388 JT  Oost-Souburg

TREKKING LOTERIJ MZF

De uitslag van de trekking van de loterij
van de 38e editie van het Midzomerfeest 2022
staat nu online.
Heb je je gewonnen prijs nog niet opgehaald?
Bel dan naar 06-28228809
KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG

b. Ais Lekatompessy overleden

12 april 2022 is b. Ais Lekatompessy overleden, Heel veel sterkte toegewenst aan familie en aanverwanten.