SOUMIKOU SPONSORWANDELTOCHT van 9 JULI 2022

 

SOUMIKOU SPONSORWANDELTOCHT

op 9 JULI 2022

t.b.v. renovatie van het Mae Uku stichtingsgebouw

De Molukse woonwijk in Oost-Souburg is één van de vele Molukse woonwijken die in de 60-er jaren in het hele land werden gebouwd in opdracht van het Ministerie voor Maatschappelijk Werk. Er werd een houten kerkgebouw bij geleverd voor de Molukse gemeenschap.  Het pand heeft 30 jaar als zodanig gefungeerd en is daarom van grote emotionele waarde voor de Molukse gemeenschap.

 

De woningen en het kerkgebouw waren Rijkseigendom, maar werden onvoldoende onderhouden.  In de loop der tijd veranderde de Nederlandse overheid haar “doelgroepenbeleid  voor etnische minderheden” naar een “algemeen beleid”.  En ook moest de scheiding tussen staat en kerk duidelijker worden.

Er werd geld vrijgemaakt om onder andere om de woningen in de Molukse wijken te renoveren. Daarna werden die aan particuliere instellingen overgedragen. De Oost-Souburgse woningen in de Molukse wijk werden 1991 aan de plaatselijke Vereniging voor Verbetering van de Volkshuisvesting overgedragen en het kerkgebouw aan de gemeente Vlissingen. In 1993 gaf de gemeente het gebouw in beheer van de in 1985 opgerichte stichting Mae Uku ten behoeve van haar activiteiten.

 

Nu de gemeente het gebouw afstoot, gaat de stichting Mae Uku de nodige vernieuwingen aanbrengen.  Daarvoor wordt nu geld ingezameld om die verbeteringen te kunnen betalen.

Zo zijn ook uw bijdragen via deze sponsorwandeltocht van harte welkom.

De stichting hoopt dan ook u nog vele jaren hier te kunnen verwelkomen en onze activiteiten in een gemoderniseerd wijkgebouw te kunnen voortzetten.

 

 

 

Stichting Mae-Uku

Oost-Souburg

11 augustus 2022

Tags

b. Ais Lekatompessy overleden

12 april 2022 is b. Ais Lekatompessy overleden, Heel veel sterkte toegewenst aan familie en aanverwanten.  

Kiri Kanan – Mari Berkumpul

Kiri Kanan - Mari BerkumpulWandelt  u  mee ? *  Wandelen  is en blijft  gezond * Gezellig  met  de  groep  of  op  eigen  tempo.  Iedereen  is  van  harte  welkom !  9 apr. – 14 mei – 11 juni - *9 juli – 13 aug.  10 sept. – 8 okt. – 12 nov. – 10 dec.  2022 *9 juli ...

TANTE NEL MUSKITA-BERWALD OVERLEDEN

3 juli 2021 is tante Nel Muskita overleden, ze was een trouw lid van de Ouderenwerkgroep. Heel veel sterkte toegewenst aan familie en aanverwanten.

ZEFNAT ROEMERATOE OVERLEDEN

28 Juni 2021 is Zefnath Roemeratoe overleden. Heel veel sterkte toegewenst aan familie en aanverwanten. Correspondentie adres: Fam. Roemeratoe Esdoornstraat 234388 PH Oost-Souburg

SouMiKou Wandeltochten gaan weer van start!

BREAKING NEWS:

SOUMIKOU WANDELTOCHTEN GAAN WEER VAN START VANAF ZATERDAG 10 JULI 2021!

NLdoet:Onderhoud Mae Uku

Wil je een dagje de handen uit de mouwen steken voor onze welzijnsstichting Mae Uku? Doe dan op 16 maart 2019 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt de organisatie een klus te klaren. En het is nog...

Theater DeltaDua presenteert Tante Tang en haar jinglebellellebelKerstshow

Theater DeltaDua presenteert Tante Tang  en haar jinglebellellebelKerstshow een ietsje over de top theatervoorstelling met muziek voor vriend en vijand Tante Tang en haar nog enkele vitale ex-KNILsoldaten van Verzorgingshuis ‘Mata Rumah’ wachten al 61 jaar smachtend...

Vrijwilligster 2 maanden naar Molukken!

Eén van onze jongere medewerksters heeft besloten om voor