Evenementgegevens


Vanaf 09.30 uur – tegelijkertijd met de wg Ouderen – wordt ook filmmaker Bojan Fajfric verwacht die hoopt aan de praat te kunnen met onze – molukse – mensen die zich dan in Mae Uku bevinden. Alex Soplantila heeft toegezegd tegen die tijd ook in het Mae Uku gebouw aanwezig te zijn en wie weet heeft ook u nog even tijd om erbij te zijn…..

Hier in Oost Souburg heb je ook stichting IK(bij de watertoren), een projectruimte voor eigentijdse beeldende kunst (artist-in-residence). Bojan is momenteel hun huidige gastkunstenaar, komt uit Belgrado en
is  filmmaker en heeft (via het Mondriaanfonds) voor de lokatie van Stichting IK gekozen omdat hij in de buurt van Westkapelle wilde zijn. De inspiratie hiervoor was in eerste aanleg het verhaal van de kunstenaar Bas Jan Ader (1942 – 1972) die daar in 1971 heeft gewerkt.

Maar bij de voorbereidingen kwam Bojan een aantal historische feiten rondom het Molukse kamp in de jaren 50 tegen. Daardoor werd hij nog meer gegrepen. Inmiddels heeft hij besloten om een
deel van deze geschiedenis op te nemen in zijn concept.

Het is voor hem belangrijk om met onze  mensen in contact te komen bij wie hij zijn gedachten en overwegingen kan toetsen, met wie hij kan praten en spiegelen.