Evenementgegevens

  • Datum:

De 50ste editie van de befaamde Dodentocht 100km in 24 uur gaat vanavond 09 augustus om stipt 21:00 uur van start in het plaatsje Bornem (België). Een internationaal wandelevenement waar ruim 13000 deelnemers de uitdaging met zichzelf zullen aangaan. Doordat de inschrijving voor deze jubileumeditie werd gelimiteerd, waren de 13000 startbewijzen in een mum van tijd, nl. ruim 2,5 uur uitverkocht.

Bij de Molukse- en Papua-wandelvrienden zijn er ook een aantal die geen startbewijs hebben weten te bemachtigen. Desondanks waren de voorbereidingen voor het ontwikkelen van een eigen “jubileumshirt” al vanaf het begin van dit jaar in volle gang. Positieve reacties heb ik van de wandelaars op dit initiatief mogen ontvangen en kreeg al spontane reserveringen via Facebook. De wandelaars en twee sponsoren, die ook dit shirt hebben aangeschaft, hebben aangegeven tevreden te zijn over het resultaat.
Dank aan de sponsoren

Zonder de spontane toezegging van de sponsoren, die ons doel onderschrijven en het initiatief met een financiële bijdrage wilden ondersteunen, hadden we dit niet kunnen realiseren. Langs deze weg danken we daarom de volgende sponsoren:

TC Sahabat Maluku * SAS Advocatuur, Veenendaal * K2R+S The Walking Dads * Tujuan Maluku National * SAMPARI * All4U Tattoo Studio, Krimpen a/d IJssel * Stichting MAE-UKU, Oost-Souburg * Autorijschool TOMMY, Nieuwegein * Stichting MALUKU Elst * en de anonieme sponsoren…

Met trots werden deze shirts in ieder geval al gedragen tijdens de 103e editie van de 4daagse van Nijmegen en komend weekend tijdens de 50ste editie van de Dodentocht.

Beoogde (Hoofd)Doelen Zoals bekend zal de opbrengst van de verkoop van deze shirts en badges ter beschikking worden gesteld aan de volgende twee doelen, te weten:

Het United Liberation Movement West Papua Europa Mission Het overkoepelend orgaan van de Papoeas, die strijden voor een onafhankelijk West Papoea. Het feit, dat zij hun krachten hebben gebundeld, getuigt van volwassenheid en ontwikkeling in de strijd. Op 25 januari jl. heeft zelfs de Hoge Commissaris Mensenrechten van de Verenigde Naties de petitie in ontvangst genomen die door 1.8 miljoen Papoeas werd getekend (waarvan 70% van de bevolking van West Papoea). https://www.ulmwp.org/ – https://www.facebook.com/pg/ULMWPeu.mission/about/?ref=page_interna

Komunitas Kalesang Maluku Een organisatie in Ambon (Molukken), die zowel de culturele als de rituele identiteit van de Molukse adat en adatgronden willen behouden en hier ook diverse samenkomsten en acties voor organiseert. Naast behoud van de culturele identiteit, heeft Komunitas Kalesang Maluku het voor elkaar gekregen, dat adat-symbolen die voorheen op de trottoirtegels in de stad Ambon te zien waren, zijn vervangen door muzieksymbolen. Hiermee laat Komunitas Kalesang Maluku zien, dat zij werken aan bewustwording van wat de oorsprong van de Molukken in de ruimste betekenis van het woord in houdt. https://www.facebook.com/Komunitas-Kalesang-Maluku-913747278707605/

Financiële afhandeling Mede vanwege nabestellingen van een aantal shirts en de verkoop van badges, zal pas later worden berekend wat de netto-opbrengst zal zijn voor zowel het United Liberation Movement for West Papua EU-Mission (ULMWP EU-m) en Komunitas Kalesang Maluku (KKM) te Ambon. Beide giften zullen, als alles meezit persoonlijk worden overhandigd, waarbij t.z.t. de ontvangstbevestiging en evt. foto’s aan zowel wandelaars als sponsoren worden teruggekoppeld.

Ter informatie, zijn er tussendoor spontaan een tweetal giften gedaan op: • d.d. 17 juni 2019, een bedrag van €50 aan de Stichting Arnold Ap ten bate van #SaveNduga (West Papua) ter bestrijding van de humanitaire crisis (getraumatiseerde Papoeavluchtelingen, die ontheemd zijn geraakt) als gevolg van het militair geweld sinds december 2018; • d.d. 26 juni 2019, een bedrag van €50 via Panas Hubungan Moordrecht ten bate van #ProjectSiahari, Seram/Manusela Maluku van de Stichting Titane ten behoeve van schoon drinkwater, verlichting en zonnepanelen.
Dank ook aan alle wandelaars voor de aanschaf van dit limited edition (dry-fit) shirt en daarmee de ondersteuning van de twee beoogde (hoofd)doelen.

Molukse / Papuase en bevriende deelnemers die bij ons bekend zijn en komend weekend de uitdaging met zichzelf zullen aangaan zijn o.a.: Jeanette Amanupunnjo-Hattu, Sammy Anakotta, Laurraine De Lima (11402), Bng. Anies Huwaë (4889), Bng John Itaar (5273), usi Hanny Matulessy (6116), Evert Molle (6172), Ferry Rinsampessy (5233), Joasab Risamasu, Francisca vdr Heiden-Salakory (8885), Usi Dora Samallo, Johnny Sijahailatua, Bng Dirk Sinaij, Ista Sinaij (7242), Danny Waëlauruw (5047), Olivia Wardenaar

Wilt u de wandelaars volgen? Voor info, zie de volgende link: http://www.dodentocht.nl/nl/tracking/

Veel Suc6 voor de deelnemende wandelaars met de 50ste editie van de Dodentocht van vrijdag 09 augustus a.s. om 21u tot en met zaterdag 10 augustus a.s. 21u.

Mochten er nog vragen zijn, dan kan er met ondergetekende contact worden opgenomen via: kawan2djalan@gmail.com of tel. +31 (0)6 38743234.

Met vriendelijke groet,

Ferry RW Rinsampessy Initiator K2D.