Evenementgegevens


WOENSDAG 2 MEI: 19.30 – 21.00 UUR

Woensdagavond 2 mei om 19.30 uur zijn wij in de Stichting om uw foto’s te bekijken. Kunt u die avond langskomen met die foto’s? U hoeft er echt niet veel van mee te nemen. We zijn al lang blij als u ons een paar wilt laten zien. U zou ons – en vele anderen – waarschijnlijk een groot plezier doen. Als u andere spullen hebt of tijdschriften / boeken over het KNIL, dan kunt u die ook gerust meenemen.

De tentoonstelling van deze foto’s vindt plaats bij Mae-Uku:
– Zondag 3 juni > 14.00 – 16.00 uur
– Maandag 4 en dinsdag 5 juni > 10.00 – 16.00 uur

Molukkers en De Schelde: namen, foto’s …..
Vele Molukkers hebben van oudsher- vanaf de tijd in de “Ambonezenkampen” – op De Schelde gewerkt. Het theaterstuk van DeltaDua “Westerling” speelt zich af op De Schelde.
Museum Scheldewerf “de Oude Verbandkamer”, tegenover het hoofdkantoor van De Schelde/Damen-Amels, wil daarom speciale aandacht hieraan besteden.
Graag zouden ze namen willen weten van Molukse mensen die er gewerkt hebben (of nu nog werken), op welke afdeling etc.. En als het kan een paar foto’s erbij van hen op hun werklocatie. Zou u uw medewerking hieraan willen verlenen? Op 2 mei a.s. zullen we tijdens de bijeenkomst bij Mae-Uku ook aandacht hieraan besteden.
Er wordt een speciale ontmoetingsbijeenkomst georganiseerd op wo. 6 juni, van 16.00-18.00 uur. Verder is het museum open van woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Het adres is: De Willem Ruysstraat 100. Voor meer informatie, zie www.museumscheldewerf.nl.