Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: Mae Uku

foto Alley & Friendzzposter 001Het Midzomerfeest 2016 gaat in als de 34e editie met een nieuw comite. Sowieso staat de Pasar Maluku – zoals alle voorgaande edities – gepland op de zaterdag 27 augustus. Buurtbewoners zorgen hier al jaren zelf voor de lekkere hapjes, maaltijden, geuren en andere koopwaar. Klik op 34E EDITIE programmering(1) voor alvast een kijkje…..

De Pasar Maluku is jarenlang een vast item tijdens het Midzomerfeest (van 11.00 – 24.00 uur) én ook nu kwamen er zoveel inschrijvingen binnen, dat besloten is ook weer het ‘kleine plein in de wijk’ te betrekken. Ruim 30 standhouders verwachten we op zaterdag 27 augustus 2016 om diverse producten – grotendeels etenswaar – aan te bieden. Het grote muziekpodium staat dan centraal in het midden van de wijk tussen beide marktlocaties.

Vrijwilligers en wijkbewoners worden opgeroepen zichzelf te melden bij de comitéleden of via de mail naar: stichting@mae-uku.nl. Voor deze 34e editie Midzomerfeest zijn we wederom afhankelijk van de vele vrijwilligers die elk jaar weer bereid zijn, een handje toe te steken.

foto rappers1De loterij is al een tijd in roulatie en op tijd klaar om te circuleren o.a. bij de herdenking 65 Jaar Molukkers in Koudekerke, de Pelita-dag te Barneveld (beiden 25 juni) en de Rit voor de Molukken op 2 juli in Middelburg. Wederom met een vliegticket Amsterdam-Ambon (vv) als hoofdprijs én natuurlijk nog andere prijzen. En dat voor 1 euro per lot. De trekking zal weer begin van de zaterdagavond op 27 augustus  worden verricht tijdens de Pasar Maluku.

Aan kinderactiviteiten hebben de comite-leden niet bepaald stilgezeten en zal waarschijnlijk weer het aloude passe-partout kaartje worden geïntroduceerd. Springkussen, Kinderfotospeurtocht, Schminken zijn alvast wat onderdelen die genoemd werden tijdens het MO.

Ook zal Martijn Prins acte de présence geven met een Grafitty-Workshop, waar jeugdigen mee kunnen doen en mogelijk een blijvende herinnering achterlaten in en bestemd voor Mae Uku in de Molukse Wijk in het jaar dat wij 65 jaar reeds in Nederland zijn en de eerste generatie al grotendeels begraven ligt in de achterliggende begraafplaats en op maandag 29 augustus 2016 bedenken dat de ‘Molukse Wijk’ in Oost Souburg alweer 55 jaar bestaat.

Met de reguliere werkgroepen zou het ook kunnen zijn dat we al op de donderdag 25 augustus met wat activiteiten kunnen starten. Werkgroep Sport & Spel heeft o.a. een Jeu de Boules Toernooi op  donderdagmiddag 25 augustus gepland. Ook ons wandelinitiatief SouMiKou heeft het plan opgevat om deze donderdag een wandel- c.q. fotopuzzeltocht te organiseren om daarna gezellig af te sluiten met een BBQ op donderdagavond.

20160622_104444Vanuit het hele land zijn muzikanten en dansgroepen gevraagd en natuurlijk hebben de kinderen uit de eigen regio van menare-groep ‘Bunga Cengkeh’ ook nu weer een inbreng in het Midzomerfeest. Zo hebben ‘oudgedienden’ toegezegd als Rein Fader & Martha Tapilaha, maar ook weer de eigen ‘rappers’. Naast de eigen tifa-groep en een bijdrage van Martin Hoff met zijn coverband ‘G@ntle’ verwachten we verder ook ‘Alley & Friendzz’ (Hoogeveen eo), de band ‘Familiair’ (Capelle ad IJssel/Moordrecht eo), de Zeeuws-Vlaamse band ‘MindU’ (Sluiskil eo). Met ook de opwachting van o.a. de Cakalele-uitvoering door Molukse Cultuur-groep ‘Kawan-Kawan’ (Nijverdal/Almelo eo) hoopt het comité deze 34e editie Midzomerfeest met alle aangeboden programmaonderdelen de medewerkers en alle benodigde vrijwilligers warm te krijgen om met allen een prima evenement voor te schotelen voor ‘ketong semua’. Mari Berkumpul…….