Evenementgegevens

• Datum:

Toma16meiVrijdagavond 13 februari – alweer 2 weken geleden – heeft SC Toma een fraaie overwinning ( 7-5 ) tegen Intersport behaald. De wedstrijd begon goed voor Toma; al in eerste 2 min tijd kreeg het 2 goeie doelkansen ( zoals de bal die Daud van Virhu kreeg ), maar de keeper trof ,paal en/of naast ging. Toch de openingstreffer door Toma via Anwar die met een puntertje 1-0 maakte. De 2-0 kwam snel daarop met de snelle Virhu die een 1-2tje met Anwar aanging waarvan de laatstgenoemde scoorde. Intersport speelde best open ,hun spel is ook best aanvallend met enkele combinaties zoals Toma ook graag speelde. Doordat er veel ruimte was in midden kon bv Atiti opkomen, gaf de bal aan Rivellino ,die langs z’n man versnelde, maakte een kapbeweging om te schieten maar pass terug naar Atiti die op zijn beurt goed afrondde in doel en Toma op 3-0 bracht. Intersport kwam terug op 3-1 na een foutje in de verdediging. Door een individuele actie van Anwar na vooraf een 1-2tje met Rivellino liep Toma verder uit naar 4-1. Met nog een paar min te spelen voor rust dacht sommige spelers rustig aan te doen,maar dat pakte verkeerd uit. Intersport kwam weer snel terug (speelde best goed ) op 4-2 en 4-3! en nog dacht Toma van “het kom wel goed” maar dat werd net voor het einde v/d 1e helft gelijk afgestraft met de 4-4 op het scorebord. Met alleen mooie individuele acties kom je niet alleen verder maar het moet ook rendement hebben,gelukkig zijn de spelers van bewust. Het was o.a Virhu die ging jagen op de bal ,kreeg het uiteindelijk ,ging langs de rechterkant opwaarts en haalde met rechts goed uit en Toma op 5-4 voorsprong bracht. Het spel werd steeds aanvallender aan beide kanten, Intersport kreeg ook wat kansen maar ook keeper Amarath ( huidige keeper Patrick nog steeds geblesseerd en stand-in keeper Elkii moet rust houden van z’n opgelopen zere teen v/d laaste keer! ) hield met enkele reddingen Toma op de been.Toma kreeg hierna meer ruimte en dat moet je spelers zoals Rivelinno en Virhu, die snelheid in hun mars hebben niet geven. De 6-4 was via een snelle uitbrak van Rivellino die een 1-2tje met Arantes icm Anwar aanging en scoorde , waarop daarna Virhu de 7-4 maakte door langs 2 man dribbelde en helemaal vanaf rechts hard in de kruising de bal doel inschoot. Intersport deed nog wat terug met een mooie goal via een 3-hoekscombinatie dat door Stefan Adam ( oud Tomaspeler ) werd afgerond maar de wedstrijd was al gespeeld. Een belangrijke 3 punten uitgesleept!

AMATOOMA

De volgende wedstrijd is pas op Vrijdag 6 maart SC Toma – FC MBE in sporthal Sprong te Middelburg om 21.00 uurBusParijs